Olly!

Het tweede jonkie van Bobo en Lana woont nu in Deventer bij Janneke. Ze heeft het jonkie Olly genoemd en het gaat goed met dit lieve parkietje. Ze stapt bij haar nieuwe baasjes al op de handen en de schouder. Deze foto’s zaten vandaag in m’n mailbox:

Grasparkiet Olly Grasparkiet Olly

Olly zal wel gedacht hebben: leuk zo’n vogelvriendelijke lamp! 😉

Lees meer..

 

Mooie kleine grasparkietjes

De kleintjes kunnen nu zelf eten. Alles zit erop en eraan en het vele knuffelen geeft een goede start om de kleintjes helemaal tam te maken. De oudste (violet) blijft hier en we hebben hem/haar Mickey genoemd. Het tweede en derde jonkie zijn nog op zoek naar een nieuw baasje, maar dat kan nooit lang duren, want wie wil er nou niet zo’n knappe en fotogenieke grasparkiet!

Jonge grasparkiet

jonge grasparkiet

Lees meer..

 

Foto-update

Afgelopen dinsdag (8 januari) heb ik nog wat foto’s van de kleintjes gemaaktk. Hieronder het resultaat:

jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkietjonge grasparkiet
De vogeltjes zitten ondertussen al aardig in de veertjes. De oudste twee hebben zelf al wat voer gegeten, maar ze zijn zelf nog niet uit het blok gekomen. De oudste twee zijn nu ruim 4 weken. De jongste is 3,5 week. Ze hebben alledrie een andere tint blauw: De oudste is violet, de tweede is kobalt en de 3e is hemelsblauw (zelfde tint blauw als fenne).

Lees meer..

 

Foto’s van de ukkies

jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet

jonge grasparkietjonge grasparkiet
jonge grasparkiet jonge grasparkiet

 

Lees meer..

 

Flinke vogels

De vogeltjes zijn snel gegroeid. De oudste twee heb ik even op de weegschaal gezet en zij zijn maarliefst 50 en 52 gram. Bobo en Lana zijn ook flinke vogels. Ik heb hun nog nooit gewogen omdat ze niet tam zijn en het dan niet/nauwelijks mogelijk is om ze te wegen. Maar de ukkies van Bobo en Lana zijn in ieder geval een stuk forser dan die van Fryske en Fenne.

Hier even een mini-foto-update:

jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet

 

 

 

Lees meer..

 

Schattige foto’s

Vandaag maar weer een fotoshoot gedaan met de ukkies. De kleinste wil absoluut niet stil zitten dus hij/zij is lastig te fotograferen. Het lijkt erop dat de oudste violet van kleur gaat worden net als Lana (maar dan zonder het opaliine). Het tweede jonkie wordt hemelsblauw of kobaltblauw. Van de kleinste is nog niet te zien welk blauwtintje hij of zij wordt. De jonkies zijn nog behoorlijk pluizig en grijs. Hopelijk zijn de foto’s over een paar dagen wat kleurrijker 😉jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet

 

jonge grasparkiet jonge grasparkiet

Lees meer..

 

Foto-update

jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet

Lees meer..

 

Jonkies

De oudste twee jonkies hebben al behoorlijk wat veertjes gekregen. De jongste is een paar daagjes jonger en nog behoorlijk kaal.

jonge grasparkiet

jonge grasparkietjonge grasparkietjonge grasparkiet

 

Lees meer..

 

Mini foto-update

Paar foto’tjes van de ukkies van Bobo en Lana 🙂jonge grasparkieten jonge grasparkieten jonge grasparkiet

Lees meer..

 

Ukkies!

Hier de ukkies van Bobo en Lana (van jong naar oud):

jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet

Lees meer..