Eitjes Fenne stuk

De eitjes van Fenne zijn heel broos. Het laatste eitje is ook kapot gegaan. Helaas geen jonkie dus voor Fenne en Fryske.

Lees meer..

 

Eitjes

Er liggen 4 mooie eitjes van Bobo en Lana in het broedblok. Het eerste eitjes is niet bevrucht, maar het tweede eitje wel. Of de derde en vierde bevrucht zijn is nog even afwachten.

Fenne heeft helaas nog maar 1 eitje over, namelijk eitje nummer 7. Dit eitje is wel bevrucht, dus mogelijk komt er toch nog 1 jonkie. Mochten Bobo en Lana een groot nest krijgen dan kan ik altijd nog 1 of 2 jonkies overleggen bij Fryske en Fenne.

Ik verwacht het eerste jonkie rond 12 december ’t eerste ukkie van Bobo en Lana, maar ook een ukkie van Fryske en Fenne.

Lees meer..

 

Eitjes Fenne en Fryske

Toen Fenne in de voliere zat met Fryske en de jonkies verdwenen er eitjes. Ik weet niet wie dit heeft gedaan en waarom, maar ik heb Fenne en Fryske nu in een broedkooi gezet met het broedblok, maar zonder de jonkies. Dit kan ook prima want de jonkies eten helemaal zelfstandig. Hieronder een overzichtje van de eitjes die nog in het broedblok liggen:

NUMMER DATUM GELEGD BEVRUCHT (JA/NEE) VERWACHTE DATUM JONKIE
#3 16-11-2012 ? 03-12-2012
#4 18-11-2012 ? 05-12-2012
#7 25-11-2012 ? 12-12-2012

Lees meer..

 

Nieuwe foto’s & nieuwe eitjes

De jonkies eten zelfstandig, maar worden nog af en toe door papa Fryske bijgevoerd. De jonkies zijn helemaal niet bang en komen gemakkelijk op m’n handen zitten. Fryske zag vanochtend de jonkies lekker trosgierst uit m’n hand eten en dat voorbeeld heeft hij gevolgd, terwijl Fryske echt niet tam is. Fenne heeft ondertussen nieuwe eitjes gelegd.

 

Hieronder een overzicht van de eitjes tot nu toe:

NUMMER DATUM GELEGD BEVRUCHT (JA/NEE) VERWACHTE DATUM JONKIE
#1 12-11-2012 ? 29-11-2012
#2 14-11-2012 ? 01-12-2012
#3 16-11-2012 ? 03-12-2012
#4 18-11-2012 ? 05-12-2012

Lees meer..

 

Echte vogeltjes ;-)

De kleintjes zitten goed in de veertjes en het zijn nu echte vogeltjes. De oudste hing een paar dagen geleden al in de opening van het broedblok, vandaag zat ze in de voerbak van paps en mams. Ik heb haar ’n handje geholpen en weer terug gezet in het broedblok. Daar vindt ze het toch wel erg fijn want ze is er vanavond niet meer uitgekomen, behalve dan voor een paar foto’s…. 🙂

Kijk voor meer foto’s van de jonkies in de Fotogallerij

Lees meer..

 

Even kijken…

Het eerste jonkie van Fenne en Fryske heeft vandaag al even een kijkje genomen door het gat van het broedblok. Ze durft er nog niet uit, en dat is maar goed ook. Ze kan namelijk nog niet echt vliegen en ook het evenwicht moet nog wat verder ontwikkeld worden. Als ze er nu uit zou gaan zou ze op de bodem van de volière belanden en zou het wel erg lastig voor haar worden om weer terug te komen in het broedblok.

Lees meer..

 

Schattige ukkies

Het oudste vogeltje zit al volledig in de veertjes en is al een echt vogeltje. Ze is erg beweeglijk, maar ligt ook graag in m’n handen.

 

 

 

 

Het tweede vogeltje is maar 4 dagen jonger, maar zij heeft nog wat donsjes. Ze is ook wat rustiger dan haar oudere zusje, maar misschien verandert dat over een paar dagen wel.

Lees meer..

 

Plaatjes van de kleintjes

Lees meer..

 

Kopietje van Fenne

De jonkies hebben al flink wat veren en het beginnen al ‘echte’ vogels te worden. Fenne houdt de jonkies dan ook niet meer de hele dag warm. Ze zit regelmatig naast Fryske in de volière. De jonkies worden goed door Fenne gevoed en ook Fryske helpt een handje mee. Het tweede jonkie lijkt een kopietje van Fenne te worden… met opaline als extratje 😉

Lees meer..

 

Mega foto update :-)

De titel zegt het al… Foto’s!

Lees meer..