Schattige jonkies van Floris & Eva

De jonkies van Floris en Eva zijn nu zo’n 7 weken oud. Vanwege de verhuizing hebben we niet het verloop van het nestje vast kunnen leggen, maar ik heb de kleintjes zojuist toch maar even op de foto gezet.

 

20130628-5 20130628-4 20130628-3 20130628-2 grasparkiet

Lees meer..

 

Lieve jonkies

De jonkies van Elmo en Elphie zijn bijna zelfstandig. Het oudste pleegjonkie en het jongste parkietje van Elmo en Elphie zelf kunnen al helemaal zelfstandig eten. De oudste van Elmo en Elphie eet nog niet zelfstandig. Hij is ook veel langer in het blok blijven zitten dan z’n broertje. De jongste van Sky en Lilo is nu ruim 5 weken en komt ook al af en toe uit ’t broedblok.

Dit zijn de twee engelse parkieten:

engelse parkiet engelse parkiet engelse parkiet engelse parkiet engelse parkiet

 

Dit is de oudste van Elmo en Elphie:

parkietje

 

En dit is z’n jonge broertje, hij blijft bij ons en we hebben hem Benjamin genoemd:

grasparkietje

 

Lees meer..

 

Jonkies van Eva en Floris

De oudste twee jonkies van Eva en Floris zitten al helemaal in de veren. Ze kunnen nog niet zelf eten, maar het zijn al flinke vogels. Ze weten maarliefst 45 en 50 gram!

De oudste is cinnamon violet recessief bont:

parkiet parkiet

 

Jonkie nummer twee is recessief bont kobalt blauw:

parkiet parkiet

Lees meer..

 

Fotoshoot part II

Hier deel twee van de fotoshoot:

20130404-12

De kleinste

20130404-11

De twee kleintjes van Lilo en Sky samen

20130404-8

Vier-op-een-rij 😉

20130404-10

Achterkant

20130404-9

Schommelen

jonge grasparkiet

 

Poetsen

Lees meer..

 

Fotoshoot!

Vanavond heb ik een uitgebreide fotoshoot gemaakt van de baby parkietjes. Ze hebben nog een van allen door de kamer gevlogen, maar ik denk dat dat niet meer lang zal duren. Ze zijn allemaal gewend aan handen en de oudste 3 kunnen al goed opstappen op m’n vinger. Hier alvast een paar foto’s van de fotoshoot. Morgen komen er meer foto’s 😉


jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet jonge grasparkiet

Lees meer..

 

Nieuwe foto’s

Deze foto’s heb ik 1e paasdag van de jonge grasparkietjes gemaakt. Het oudste jonkie van Lilo & Sky komt elke dag uit het blok en eet al zelf een beetje. Ook de grijsvleugel (het tweede jonkie van Elmo & Elphie) komt regelmatig uit het broedblok en kan al zelf wat zaadjes pellen. Hij kan sinda vandaag ook weer zelf terug het blok in. De oudste van Elmo & Elphie (de ‘gewone’  blauwe met witmasker) heeft nog geen zin om uit het blok te komen. Hij/zij is er 1 keer uit geweest (ongeveer een week geleden) en blijkbaar is dat toch niet zo goed bevallen. De aller kleinste is ook al een paar keer uit het blok geweest. Hij/zij is erg nieuwsgierig en zit ook continu met z’n koppie voor het gat, maar deze uk is nog een beetje jong om al uit het blok te komen.

jonge grasparkiet2e jonkie van Elmo & Elphie (grijsvleugel)

jonge grasparkiet

1e jonkie van Elmo & Elphie

 

jonge grasparkiet

1e jonkie van Lilo & Sky

jonge grasparkiet

2e jonkie van Elmo & Elphie


Lees meer..

 

De jonkies van Eva & Floris

De oudste twee jonkies van Eva en Floris zitten al mooi in de veertjes en de kleuren zijn al een beetje te zien. Het eerste jonkie is recessief bont cinnamon violet en het tweede jonkie is recessief bont hemelsblauw.

jonge grasparkiet
H
et eerste jonkie

jonge grasparkiet
Het tweede jonkie

jonge grasparkiet
Samen

Lees meer..

 

Kleine parkietjes worden groot!

De ukkies zijn flink gegroeid. Ze zitten (op de jongste na) allemaal al in de veertjes. De afgelopen week heb ik elke dag wel 1 of 2 parkietjes terug moeten zetten in het broedblok. Ze zijn gewoon zo nieuwsgierig dat ze elke keer uit het blok komen, maar zodra ze eruit zijn zitten ze ’n beetje zielig op de bodem. Het zal denk ik niet lang meer duren voordat ze de broedkooi een beetje gaan verkennen en het voerbakje tegenkomen.

grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet grasparkiet

Lees meer..

 

Baby foto’s

Deze foto’s heb ik gister gemaakt. Ik ben zelf wel helemaal gek van de recessief bonte engelse grasparkiet. Deze wordt namelijk ook nog Violet van kleur!!

20130322-6 20130322-5 20130322-4 20130322-3 jonge grasparkiet jonge grasparkiet

Lees meer..

 

Verdrietig nieuws

Een van de engelse grasparkietjes die in het nestje bij Elmo en Elphie lag is gister overleden. Ik vond het vogeltje gisteravond zwaar onderkoeld op de bodem van de broedkooi. Ik heb 't vogeltje onder de warmtelamp gelegd, maar hij is helaas na 'n half uur toch nog overleden. Het jonkie was 'n stuk kleiner dan z'n broertje/zusje wat slechts 1 dag ouder was dus mogelijk is 't jonkie te zwak geweest en verstoten door Elmo en Elphie.

Lees meer..