Nieuwe huisjes!

Op deze pagina plaats ik foto’s van de grasparkietjes bij hun nieuwe baasjes.

Coco en Mojo

Onderstaande foto’s zijn van Coco (rechter foto) en Mojo (linker foto, rechter parkietje). Dit zijn twee broertjes uit het nestje van Falco en Izzie (herfst 2013). Coco woont bij Inge en Mojo woont bij haar dochter Cynthia. Coco kan ook al een beetje babbelen 🙂

Mojo       Coco

Charley

Charley is een parkietje uit het eerste nestje van Max en Bella (november / december 2013). Onderstaand berichtje kreeg ik van Johan en Hermen uit Flevoland:

Bijgaand een foto van onze Hermen met zijn teerbeminde Charley.
Gaat goed met die twee! Charley amuseert zich best in zijn kooi, met spiegeltje, schommeltje en belletje.
Hij eet goed, klautert wat rond en maakt (beperkt…) lawaai. Soms mag hij los vliegen.
Hij weet de weg nog niet zo goed en belandt wel eens achter de verwarming, maar daar raakt hij niet echt van overstuur.
Op de  vinger zitten doet-ie prima, en zelfs op hoofd en schouders van Hermen vindt-ie okay. We zijn blij met ‘em.

 

Charly         Charly

Piet

Piet vertelt zelf:

Ik ben Piet en wil even laten weten hoe het met mij gaat.
Ik ben in herfst 2013 uit het nestje van Oliver en Lilly gekomen
Ik woon nu in Zwolle bij Rieks en Sanne en daar heb ik het ontzettend naar mijn zin, na een paar dagen was ik gewend een fladderde ik hier al vrolijk rond.
Ik ben dol op: knuffelen, kusjes, een heleboel aandacht, worteltjes, douchen en computeren.
Ik kijk het liefste op de website van de parkietenvilla, vol spanning wacht ik de nestjes van eind januari af want mijn baasjes willen graag een vriendje voor mij in huis halen.
Ik heet dan wel Piet maar ik ben waarschijnlijk een Riet daarom willen ze graag nog een parkieten mannetje in huis halen.
Mijn baasjes hebben een paar foto’s van mij toegevoegd:

 

Piet1          Piet3

Piet5        Piet2         Piet4

 

Tico

Tico woont bij Annemieke. Het gaat erg goed met Tico en hij is erg geliefd, zowel bij Annemieke als bij haar vader. Deze foto’s kreeg ik van Annemieke:

Tico      Tico

Tico       Tico

Tico is gekortwiekt omdat hij van de zomer meegaat naar de camping. Zijn baasjes zijn bang dat hij in een onbewaakt moment misschien wegvliegt. Ik ben zelf geen voorstander van kortwieken, maar ik snap wel dat de baasjes van Tico bang zijn dat hij op de camping zal ontsnappen.

 

Balou

Balou is het derde parkietje van Max en Bella. Hij is grootgebracht door Puk en Yana. Balou woont nu bij Job en Monique. En zo te zien heeft hij het daar prima naar z’n zin!

Balou

 

Curie

Curie woont bij Allison en Robert. Curie is een jonkie van Oliver en Lilly.  Binnen een paar dagen nadat Curie bij Allison en Robert is komen wonen was ze al helemaal gewend aan haar nieuwe huisje en haar nieuwe baasjes. Ze is gek op knuffelen en is erg nieuwsgierig naar alles, maar het liefst zit ze bij haar baasjes. Curie is zelfs zo gek op aandacht dat ze alles doet om die te krijgen. Wat fijn dat Curie binnenkort een parkietenvriendje krijgt!

Curie 1     curie 2     curie 3

 

Rosi

Angelique heeft Rosi als verjaardagscadeautje aan haar zoon gegeven. Rosi is een jonkie van Paco en Eva. Rosi is erg ondernemend en lief. Aan aandacht geen gebrek bij Rosi, want ze krijgt niet alleen aandacht van haar baasjes maar ook de honden zijn erg nieuwsgierig naar Rosi. De honden moeten natuurlijk wel even naar een andere kamer als Rosi uit de kooi is.

rosi 3      rosi 1      rosi 2

Onderstaande foto’s van Rosi kreeg ik laatst van Angelique. Het gaat goed met Rosi. Ze begint wel een beetje te ‘puberen’, maar dat gaat wel weer over.

1508409_607637905995705_1744778826_n      1616510_607637892662373_788210946_n     1948001_607637889329040_1831164547_n

Lily

Lily is net als Lilly een albino jonkie van Fryske en Fenne. Lily is op 10 oktober 2013 geboren. Ze woont nu bij Suzanne. Deze foto’s van Lily zijn door Suzanne gemaakt:

Lily bij Suzanne    Lily bij Suzanne    Lily bij Suzanne

 

 

Olly

Het tweede jonkie van Bobo en Lana (geboren: herfst 2012) woont nu in Deventer bij Janneke. Ze heeft het jonkie Olly genoemd en het gaat goed met dit lieve parkietje. Ze stapt bij haar nieuwe baasjes al op de handen en de schouder. Deze foto’s heeft Janneke mij gemaild:

Olly bij Janneke      Olly bij Janneke