Nieuwe wallpapers

 

Er zijn nieuwe wallpapers toegevoegd van de jonkies en van Navi.

Lees meer..

 

Speelgoed voor onze grasparkiet

Navi-23.jpg
De speelgoed collectie voor een grasparkiet is nooit compleet. Zeker niet voor ons enorm verwende grasparkietje Navi. We gaan binnenkort weer verder met zelf wat parkietenspeelgoed maken en dus had Sanne al even wat onderdelen besteld bij Parrots Avenue. Het duurde even voordat de bestelling aankwam, maar toen de onderdelen en het speelgoed gearriveerd waren, was Navi erg blij. De onderdelen moeten nog aan elkaar gemaakt worden, dat zal snel gebeuren. Ook was er in Deventer al een leuk spiegelspeeltje voor grasparkieten gekocht, dus die mocht alvast gebruikt worden. Het spiegeltje kan op twee manieren draaien en is uitermate geschikt om tegenaan te tikken. Elk kromsnaveltje zal er ongetwijfeld veel plezier aan beleven want het blijft maar bewegen! Op de foto zie je Navi spelen met zijn spiegeltje, welke we boven op de kooi gezet hebben. Dat is leuk voor als hij er even uit mag.

Meer leuke foto’s van Navi vind je in de parkieten fotogallerij.

Lees meer..

 

Parkiet Navi eet nu ook pellets

Het heeft even geduurd maar onze huiskamer grasparkiet Navi eet nu ook pellets. Pellets zijn de brokjes die de vogeldierenarts ons heeft aangeraden toen Navi ziek was. Dit zijn brokjes van Harrison’s Bird Foods. Pellets zijn een completere vorm van voeding voor parkieten en andere vogels dan louter en alleen een zaadmengsel. Ze bevatten onder andere meer vitamines. Pellets kunnen niet selectief gegeten worden zoals dat bij zaadmengesel wel kan, hierdoor krijgt de parkiet genoeg van alle voedingsstoffen binnen. Wanneer je een zaadmengsel aan de parkieten geeft zoals Xtravital waar veel vitaminen in zitten en dit aanvult met een stukje groente en fruit dan krijgen ze naar mijn mening ook goede voeding. Grasparkieten staan er om bekend dat het even kan duren voordat ze zijn overgezet naar pellets. Hieronder lees je hoe we Navi hebben overgezet naar pellets.

Lees meer..

 

Nieuwe wallpaper van grasparkiet Navi!

Kijk bij de wallpapers voor een gloednieuwe wallpaper van onze grasparkiet Navi. Hier alvast de preview:

Lees meer..

 

Parkieten speelgoed bouwen voor Navi

Je hebt al kunnen lezen dat onze grasparkiet Navi ziek was. Het gaat nu weer goed met hem, maar de dierenarts had even gevraagd nog terug te bellen. Op aanraden van het gesprek dat Sanne had met vogeldierenarts Hooimeijer hebben we zelf een speeltje gemaakt voor Navi. Hij zat namelijk veel te bijten aan een stuk metaal van een parkieten speeltje die in zijn kooi hing.

We hadden nog een roestvrijstalen (rvs) belletje met een kettinkje. Het leek ons een leuk idee om dit uit te bouwen naar een eigen speeltje. Je kunt eigenlijk heel eenvoudig zelf speelgoed maken voor parkieten.

Lees meer..

 

Navi buiten in het zonlicht

Navi buitenAfgelopen woensdag kwamen we erachter dat Navi een beetje ziek was. We zijn met hem naar de Kliniek voor de Vogels van drs. Hooimeijer geweest. Eén van de eerste vragen was of Navi wel eens buiten kwam, want zonlicht is zeer bevorderlijk voor de welgesteldheid van de grasparkiet. Nou nee, want we waren eigenlijk bang dat hij dan juist ziek zou worden.

Niets blijkt minder waar te zijn, zo werd verteld. De grasparkiet komt uit Australië en is van oorsprong wel gewend aan verschillende temperaturen. We kunnen dus gerust met grasparkietjes naar buiten. Afgelopen zaterdag was het zulk lekker weer dat we buiten op ons balkon zijn gaan zitten, en Navi mocht mee. Uiteraard mocht hij alleen mee in zijn reisbakje, maar hij had het erg naar zijn zin zoals je op de foto ziet! Lekker tegen het spiegelspeeltje tikken is één van zijn favoriete bezigheden namelijk.

Lees meer..

 

Met Navi naar Hooimeijer

Vandaag was ik eerder thuisgekomen van mijn werk. Niet alleen Sanne, maar ook Navi was ziek geworden. Navi zat bol, stil en speelde niet. Als er iets is dat hij de hele dag doet, dan is het wel met belletjes rammelen of schommelen. Sanne had hem dat al niet een tijd niet zien dus, dus was het tijd voor actie.

De dierenarts was natuurlijk snel gebeld, maar verwees ons eigenlijk direct door naar de Kliniek voor Vogels in Meppel. Deze wordt geleid door drs. Jan Hooimeijer, een bekende naam in de wereld van vogels, dus niet voor mij.

Lees meer..

 

Foto’s van Navi

Navi-10.jpg
In de gallerij zijn foto’s toegevoegd van ons ventje Navi. Bekijk snel hoe schattig hij is.

Foto’s Navi

 

Lees meer..