Met Navi naar Hooimeijer

Vandaag was ik eerder thuisgekomen van mijn werk. Niet alleen Sanne, maar ook Navi was ziek geworden. Navi zat bol, stil en speelde niet. Als er iets is dat hij de hele dag doet, dan is het wel met belletjes rammelen of schommelen. Sanne had hem dat al niet een tijd niet zien dus, dus was het tijd voor actie.

De dierenarts was natuurlijk snel gebeld, maar verwees ons eigenlijk direct door naar de Kliniek voor Vogels in Meppel. Deze wordt geleid door drs. Jan Hooimeijer, een bekende naam in de wereld van vogels, dus niet voor mij.

Met Navi in zijn reisbakje ben ik in de auto gestapt en naar Meppel gereden. Sanne had heel zorgvuldig een documentje met observaties gemaakt en die werd bij aankomst aangenomen. Na een paar minuutjes mocht ik met de vogel de behandelkamer binnenkomen. Er volgde een klein onderzoekje naar Navi’s uitwerpselen en al snel werd er geconstateerd dat er veel bacteriën in zijn maagje zaten. Volgens drs. Hooimeijer was een wijziging in voeding belangrijk, ik was hier al op geattendeerd voordat ik vertrok. De Kliniek voor Vogels heeft het imago sterk achter de producten van Harrisons Bird Food te staan. Het verhaal wat de dierenarts vertelde over de voeding klonk uiteraard heel aannemelijk. De voeding die voorgesteld werd wordt gecontroleerd, getest en is onbesproeid met giffen die bij ons allang verboden zijn, dus dat gaan we proberen!

Bijna een uur ben ik met Navi binnengeweest, bijna de hele tijd werd gebruikt om me te vertellen over vogels. Iets wat ik erg interessant vond, gezien Navi voor mij de eerste vogel is.

Vogeldierenarts Hooimeijer gaf o.a. de volgende tips:
– Geef je grasparkietje zonlicht;
– Zorg voor goed eten (alleen Harisson Bird Foods)
– Natuurlijk elementen zijn belangrijk (bijv hout of takje in de kooi)

Er waren nog veel meer tips, waarvan we er nog wel meer zullen delen. Tevreden met het resultaat, en groot pak informatie en Navi in het reisbakje (zonder extra beschermtas zodat hij kon genieten van het zonlicht) reed ik weer terug naar Zwolle.

Ons ventje, een flinke vogel van 41 gram, komt er wel weer bovenop met de medicijnen, de twee injecties die hij heeft gehad en het nieuwe voer! We hopen nog lang van hem te kunnen genieten uiteraard!

Terug