Parkiet Navi eet nu ook pellets

Het heeft even geduurd maar onze huiskamer grasparkiet Navi eet nu ook pellets. Pellets zijn de brokjes die de vogeldierenarts ons heeft aangeraden toen Navi ziek was. Dit zijn brokjes van Harrison’s Bird Foods. Pellets zijn een completere vorm van voeding voor parkieten en andere vogels dan louter en alleen een zaadmengsel. Ze bevatten onder andere meer vitamines. Pellets kunnen niet selectief gegeten worden zoals dat bij zaadmengesel wel kan, hierdoor krijgt de parkiet genoeg van alle voedingsstoffen binnen. Wanneer je een zaadmengsel aan de parkieten geeft zoals Xtravital waar veel vitaminen in zitten en dit aanvult met een stukje groente en fruit dan krijgen ze naar mijn mening ook goede voeding. Grasparkieten staan er om bekend dat het even kan duren voordat ze zijn overgezet naar pellets. Hieronder lees je hoe we Navi hebben overgezet naar pellets.

Hoe wij ons grasparkietje overzetten naar pellets

Het overzetten heeft ook bij ons grasparkietje wel een tijdje geduurd. Door geduldig te zijn en gewoon door te zetten is het goed gelukt. Ik nam Navi steeds mee als ik zijn eten ging klaarmaken. Hij krijgt nog wat Juvenile poeder om aan te sterken, dat meng ik met de pellets en paar druppeltjes water. Toen ik net deed alsof ik het op at, dacht onze kromsnavel dat het wel eens lekker zou kunnen zijn. Natuurlijk gaf ik Navi de indruk dat hij ook pellets mocht eten en liet ik hem er ook bij. Zo ging hij er steeds vaker wat van eten en nu lust hij ook pellets.

Omdat ons mooie grasparkietje het eten wat hij eerder kreeg (zaadmengsel) ook erg lekker vond, krijgt hij daar ook nog wel een beetje van. Hij krijgt een beetje tussen de pellets. In zijn kooi heeft hij twee plekken waar hij zijn eten kan vinden. Beide zijn gevuld en uit beide wordt gegeten. Ook tijdens het klaarmaken van zijn eten kan hij soms niet wachten om alvast een hapje te nemen. Kijk maar naar de foto!


Wil je nog meer lezen over pellets, dan kun je eens kijken op de ParkietenFreak pellets pagina. Ook op de website van Kliniek voor Vogels wordt uitleg gegeven over pellets, in het specifiek over Harrison’s Bird Foods.

Terug