Parkieten speelgoed bouwen voor Navi

Je hebt al kunnen lezen dat onze grasparkiet Navi ziek was. Het gaat nu weer goed met hem, maar de dierenarts had even gevraagd nog terug te bellen. Op aanraden van het gesprek dat Sanne had met vogeldierenarts Hooimeijer hebben we zelf een speeltje gemaakt voor Navi. Hij zat namelijk veel te bijten aan een stuk metaal van een parkieten speeltje die in zijn kooi hing.

We hadden nog een roestvrijstalen (rvs) belletje met een kettinkje. Het leek ons een leuk idee om dit uit te bouwen naar een eigen speeltje. Je kunt eigenlijk heel eenvoudig zelf speelgoed maken voor parkieten.

We zijn beginnen met wat stukjes hout van een plankje te zagen. Hierin hebben we een gat gemaakt en daarna het stukje hout netjes geveild. Daarna kodnen we het houtje eenvoudig over het kettinkje schuiven. Omdat we op het moment niet over een handige klus-plek beschikken is nog niet alles helemaal gereed.

Om het resterende stuk van de ketting af te kunnen dekken hebben we het binnenste stukje karton van een rol keukenpapier gebruikt. Deze hebben we strak om de ketting gerold met een mooi strikje van parkieten touw. Daarbovenop hebben we nog een paar stukjes karton gezet.

Toegeven, het duurde even voordat hij er mee speelde, maar nu valt het aardig in de smaak! Want ja, het heeft een belletje…

Terug