Vogelkamer

Wij zijn verhuisd en de vogeltjes ook 🙂

20130714-1

In een deel van de garage hebben we een vogelkamer gebouwd. De wanden zijn geisoleerd en binnenkort wordt ook het dak geisoleerd zodat het in de winter niet te koud wordt. Voor de ventilatie hebben we een badkamerventilator aan de muur gemaakt die lucht afzuigt naar buiten. Doordat de ventilator op een tijdklok staat is het mogelijk om afhankelijk van het weer veel of weinig ventileren of bijvoorbeeld ’s nachts extra ventileren als het warm is. In de broedkooien zijn ledblokjes gemaakt die worden aangestuurd met een tijdklok en een leddimmer. ’s Ochtends gaat het licht langzaam aan en ’s avonds weer langzaam uit. Voor de basisverlichting in de vogelkamer gebruik ik een tl-buis die speciaal is ontwikkeld om het lichtspectrum goed weer te geven (merk: Arcadia). Hier en daar moet de vogelkamer nog wat verder afgewerkt worden, maar dat lijken de parkietjes hier niet erg te vinden. Die zitten tevreden in de broedkooien. Ik heb de tussenschotten verwijderd zodat de broedkooien nu 1,20 meter breed zijn en de vogels lekker veel bewegingsruimte hebben.

Binnenkort wordt het voliere-project afgerond en zal het grootste deel van de vogels lekker naar buiten gaan. Halverwege september zal ik een paar koppeltjes binnenhalen om mee te kweken. Waarschijnlijk gaan de volgende koppeltjes in september in de broedkooi met een broedblokje:

Fryske-2 Fenne-1

 

 

Frykse
en
Fenne

 

 

Jonkie Fryske & Fenne oktober 2012

20121222-1

 

 

 

 

 

Albino ‘jonkie’ van Fryske en Fenne samen met Oliver (ik blijf het een jonkie noemen maar ze is al weer bijna een jaar oud)

jonkie Fryske & Fenne oktober 2012

 

 

het gezoomde ‘jonkie’ van Fryske en Fenne samen met een mooi fel hemelsblauw dominant bont popje (foto popje volgt nog)

 

 

zusje-navi man-1

 

 

 

 

 

het zusje van Navi (zij is hemelsblauw dominant bont gezoomd) samen met haar mannetje (dominant bont, grijsvleugel en misschien nog wel meer);

pop-120130628-1

 

 

 

 

 

Mister en zijn vrouwtje: Mister is een hele grote engelse parkiet. Hij heeft dit schattige lichte popje uitgekozen.

 

Terug