Speelgoed

Parkiet spelen

Speelgoed mag absoluut niet ontbreken in de kooi van je grasparkietje. Zonder speelgoed zal je parkiet zich gaan vervelen. Er zijn heel veel soorten en maten parkietenspeelgoed in de handel. Welk soort speelgoed een parkiet het leukst vind om mee te spelen is een kwestie van uittesten. Wat ik in de loop der jaren wel heb gemerkt is dat er speeltjes zijn die bijna geen parkiet leuk vind en dat er speeltjes zijn die bijna alle parkieten leuk vinden. Zo vallen speeltjes met een spiegeltje bij veel parkietjes wel in de smaak. Het risico van een spiegeltje is wel dat je parkietje verliefd wordt op zijn spiegelbeeld. Hij zal dan de spiegel gaan voeren en bijna de hele dag voor z’n spiegeltje zitten. Daarom kiezen sommige mensen er bewust voor om hun grasparkiet geen spiegeltje te geven. Een schommeltje met kralen of iets waar het parkietje aan kan rammelen is vaak erg geliefd.

Niet alle speelgoed wat in de handel is is ook veilig voor grasparkieten. Lange touwtjes kan je het beste kortknippen omdat parkieten hierin vast kunnen komen te zitten. Let bij jonge parkieten extra goed op of ze niet klem kunnen komen te zitten tussen speeltjes want jonge parkietjes kruipen graag overal achter en ze zijn nog niet zo heel handig.
 
 

Speelgoed van ParkietenVilla

Sinds kort is er ook vogelspeelgoed te koop bij ParkietenVilla. De speeltjes zijn handgemaakt van kleurrijke kralen, kleine en grote belletjes en berkenhout. Leuk om naar te kijken en leuk voor de parkietjes om mee te spelen. Heb je interesse in een schommeltje of een ander leuk speeltje voor je vogel? Op de speelgoed pagina vind je een overzicht van de speeltjes die we hebben.

schommel-label           blokjes-en-bel-label           spin-label           spin-paars-label

 

Speelgoed kopen

Er is ook een hoop leuk speelgoed te koop, zowel in de dierenwinkel bij je in de buurt als online. Zo kun je bij ZooPlus ook veel vogelspeelgoed kopen.

Vogelspeelgoed kopen

 

Zelf speelgoed maken

Je kunt ook zelf speelgoed voor je grasparkietje maken. Onderstaande speeltjes heb ik zelf voor de grasparkietjes gemaakt. Voor de speeltjes heb ik onder andere berkentakken, wilgentakken, kralen en belletjes gebruikt.

Parkietenspeelgoed-met-belletje         Parkietenschommel         Parkietenschommel-groot

 

De ladder-schommel in de voliere is erg populair. De ‘kralen’ zijn van berkenhout gemaakt waardoor de parkietjes er lekker aan kunnen knagen.

vogel speelgoed         Vogel speelgoed

Dit zelfgemaakte schommeltje in de vluchtkooi is erg populair bij de jonge vogels:

parkieten schommel