Elmo & Elphie in plaats van Misty


20130126-1

Tussen Elmo en Misty klikte het niet. In de voliere bleek dat Elmo een ander popje veel leuker vindt. Gelukkig voor Elmo vindt dit popje hem ook leuk! Ze heet Elphie en is recessief bont van kleur. Zij zitten nu gezellig met z’n tweetjes in de broedkooi. Elphie zit regelmatig in het blok. Dus even afwachten of er ook eitjes komen van dit koppeltje.

Lees meer..

 

Elmo en Misty

Deze twee mooie vogeltjes zijn hier nog niet zo lang. Elmo is hier ongeveer 3 weken en Misty nog maar 1 week. In die week is haar neusdop verkleurd van bruin naar lichtblauw. Ze zijn vriendelijk tegen elkaar, maar er wordt nog niet echt geknuffeld. Even afwachten dus of er een klik is tussen deze twee mooie vogeltjes.

Lees meer..

 

Lekker appeltje

Wytse en Mirthe eten gezellig samen van een stukje appel. Mirte gaat continu in het broedblok en ook Wytse gaat regelmatig het blok in. Ze zijn hier nog maar een weekje, maar zo te zien voelen ze zich al helemaal thuis.

Lees meer..

 

Wytse en Mirthe zijn dikke maatjes

Toen ik Wytse en Mirthe een week geleden bij elkaar zette hadden ze nog nooit samen gezeten. Ze moesten allebei even wennen, maar als snel zag ik dat Wytse aardig z’n best deed voor Mirthe. Ook had Wytse direct interesse voor het broedblok wat aan de buitenkant van de broedkooi hangt. Vanochtend gingen Wytse en Mirthe allebei het broedblok in….. wordt vervolgd!

Lees meer..

 

Neusdop Benthe verkleurt

De linkerfoto van Benthe is vanmiddag gemaakt. Toen ik begin van de avond nog een paar plaatjes maakte zag ik dat Benthe haar neusdop al voor de helft lichtblauw is geworden!

    

Benthe en Rintje zaten vanmiddag met z’n tweeën tegelijk uit het voerbakje te eten. Dat zag er best grappig uit, twee van die hoofdjes in zo’n doorzichtig bakje. Helaas heb ik er geen foto van kunnen maken maar dat komt misschien nog wel.

Lees meer..

 

Nieuwe parkietjes

Grasparkietjes Rintje en Benthe zijn nieuw hier. Ze waren geen koppel dus het is even af wachten of het klikt tussen deze twee mooie vogeltjes. Op het eerste gezicht lijken ze elkaar prima te verdragen. Ze zitten vaak bij elkaar in de buurt en geen van beide doet agressief wanneer de ander in de buurt komt. We zullen zien of deze twee vogeltjes een koppel gaan vormen.

grasparkiet koppel bont violet gezoomd

Lees meer..

 

Huisje Wytse en Mirthe

Dit is het huisje van Wytse en Mirthe. Zij mogen gaan proberen om een nestje te maken. Het broedblok hangt aan de buitenkant van de broedkooi zodat er binnenin meer ruimte is voor de parkietjes. Helemaal links op de foto zie je een lampje. Deze gaat ’s ochends en ’s avonds een paar uur aan zodat het niet zo donker is in de broedkooi.

Lees meer..

 

Trosgierst voor de parkieten op dierendag

trosgierstVandaag is het 4 oktober, dierendag! In principe is het natuurlijk altijd dierendag bij de meeste dierenliefhebbers. Dus ook bij ons! Maar vandaag hebben alle parkieten bij ons als traktatie een beetje trosgierst gekregen. Ook “buurman” Flappie had wat lekkers gekregen. Vrolijk dierendag!

Lees meer..

 

Lana kijkt de kat uit de boom

Lana is wel nieuwsgierig naar de broedblokken, maar ze gaat nog niet helemaal het blok in. Af en toe komt ze wel kijken als Fenne in het blok zit. Fenne blijft dan gewoon in het blok zitten. Wie weet kunnen Bobo & Lana het kunstje afkijken van Fryske & Fenne, maar voorlopig verwacht ik geen eitjes en jonkies van Bobo & Lana.

Lees meer..

 

Nieuwsgierig

 

Lana neemt even een kijkje in het broedblok. Één pootje op de stok en één pootje op de rand van het gat is wel zo veilig.


Lees meer..