Wie zijn wij

Wij zijn Sanne en Jeroen. We wonen in Zwolle en we kweken voor de hobby met grasparkieten en engelse parkieten. Sanne is in 2005 begonnen met één grasparkietje, Simba.

Simba komt oorspronkelijk ook uit Zwolle en heeft samen met haar vriendje Robin één nestje gehad. Hiervan zie je foto’s in de fotogallerij. Simba woonde bij Sanne op de studentenkamer en was een erg tam grasparkietje met een overdaad aan speeltjes en aandacht.

Inmiddels is ook Jeroen vriendjes met de parkieten, maar vooral met grasparkiet Navi. Navi is begin 2012 gekomen uit een nestje van vijf of zes vogels. Hij was het tweede jonkie uit het nest en was de allerliefste. Navi is nu lekker tam en mag thuis rondjes vliegen en lekker badderen in de gootsteen. Hoewel hij prima op schouders kan zitten, zoekt’ie het toch vaker hogerop. Plukken in kapsels is namelijk één van zijn favorieten bezigheden.

Sinds de zomer van 2013 beschikken wij over een zelfgebouwde buitenvolière en een geisoleerde kweekruimte. In de kweekruimte kan in princiepe het hele jaar door gekweekt worden. In de buitenvolière wordt voorlopig niet gekweekt.

20130912-1

 

In de herfst van 2013 is het broedseizoen van ParkietenVilla weer gestart. Bij kweek 2013 kan je zien welke koppeltjes er mogen broeden en of er al jongen geboren zijn.

20130916-1