Wist je dat…

20130410-2

Je kunt een heleboel over grasparkietjes te weten komen door je er in te verdiepen met veel leesvoer of simpelweg door ze zelf te houden. Maar er zijn ook een hele hoop weetjes die je misschien niet zo snel tegenkomt. Vandaar deze pagina.

Wist je dat…

 • grasparkieten oorspronkelijk uit Australië komen?
  Zo’n 200 jaar geleden zijn de eerste grasparkieten meegenomen vanuit Australie. Ze waren van oorsprong groen, maar nu broeden de grasparkieten hier ook en zijn ze in vele verschillende kleuren.
 • er geen echte rode grasparkietjes bestaan?
  Het is genetisch onmogelijk om een rode grasparkiet te kweken. Daarvoor zou er een vader- of een moederparkiet moeten zijn die rood is en die zijn nog nooit gevonden.
 • grasparkieten wel 15 jaar oud kunnen worden?
  Door allerlei omstandigheden halen veel vogeltjes die bij mensen thuis gehouden dit niet vaak, maar gezonde grasparkietjes kunnen tot wel 15 jaar oud worden.
 • grasparkieten hele slimme vogeltjes zijn?
  Uit een experiment is gebleken dat je een grasparkiet tot 6 kunt leren tellen. Ook kun je grasparkietjes leren praten en kunnen je ze een simpel spelletjes leren, bijvoorbeeld met een balletje rollen. Dingen afleren gaat een stuk moeilijker… 😉
 • parkieten de wereld in kleur zien?
  Grasparkieten zien de wereld niet in zwart-wit maar gewoon in kleur, net zoals mensen. Grasparkieten zijn gek op kleurrijk speelgoed.
 • een grasparkiet bijna 10 keer beter kan zien dan mensen?
  Grasparkieten zien maarliefst 150 beelden per seconde terwijl mensen maar16 beelden per seconde zien.